Adoptie vs. kinderhandel

Het artikel van Zembla Kort op Facebook maakte bij mij iets los.
Het stoort mij namelijk dat er wèl aandacht is voor de misstanden bij interlandelijke adopties, terwijl de talloze misstanden bij binnenlandse afstand en adopties een vrijwel ondergesneeuwd item blijven. Niet alleen bij de Nederlandse overheid, de kerk en de betrokken instanties, maar helaas ook bij een gerenommeerde organisatie voor onderzoeksjournalistiek als Zembla.

Wat maakt het dat de binnenlandse misstanden niet “interessant” genoeg zijn om ook deze beerput open te trekken en verder te onderzoeken? Van de kinderen om wie het hier gaat zijn er velen de zestig al gepasseerd en de moeders al rond de tachtig. Nog even en deze generatie is verdwenen en dan hoeft het niet meer. Ik heb er de onderstaande reactie op gegeven:

Uitstekende onderzoeksjournalistiek. Ik zou toch graag willen benadrukken en toevoegen dat ook de binnenlandse adoptieindustrie een industrie is waar miljoenen in omgaan. Nederlandse moeders die in de vorige eeuw gedwongen werden om hun kindje af te staan, simpel en alleen omdat ze niet waren getrouwd. Ook zij wachten zestig jaar later nog steeds op een diepgaand onafhankelijk onderzoek, een parlementaire enquete, erkenning, verantwoording, excuses en compensatie van de overheid, de kerk, alle betrokken instanties en instellingen die de grondslag vormden voor het aangerichte leed.

De gedwongen afstand was er op gericht om te zorgen dat er voldoende aanbod van kinderen was ten behoeve van binnenlandse adopties. Door legalisering van abortus en anticonceptie in Nederland droogde deze bron van binnenlandse kinderen op en werden kinderen uit het buitenland gehaald.

Adoptie is een verkapte vorm van kinderhandel. Aan de buitenkant ziet het er allemaal lief en leuk uit en niemand die zich druk maakt over het leed van de eigen ouders en de kinderen zelf die getraumatiseerd achterblijven.

#STOPMETADOPTIES #ADOPTIEISKINDERHANDEL

"Zembla posted a video to playlist Zembla Kort.
In de jaren 80 zijn duizenden kinderen geadopteerd uit Sri Lanka. Het was de grootste adoptiefgolf die ons land heeft gekend. Een aantal van de, inmiddels volwassen, adoptiekinderen ontdekt dat er van alles rammelt aan hun adoptieverhaal en identiteitspapieren. 

Zembla Kort: Grote fraude met adopties uit Sri Lanka
04-05-2022
In de jaren tachtig zijn duizenden kinderen geadopteerd uit Sri Lanka. Het was de grootste adoptiegolf die ons land heeft gekend. We ontmoeten een aantal van de geadopteerden. Zij ontdekken dat er van alles rammelt aan hun oorspronkelijke adoptieverhaal en identiteitspapieren. Geboortedata in paspoorten zijn met pen doorgekrast en veranderd, pasfoto’s zijn vervalst. Gegevens van de biologische ouders blijken niet te kloppen.

Dit is een samenvatting van de uitzending 'Adoptiebedrog deel 1' (2017). Lees meer: https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/adoptiebedrog

Kijk de Zembla Kort"
Bron: Zembla, BNNVARA (c) 2022

Het wordt erg op prijs gesteld als je dit bericht wilt waarderen met één tot vijf sterren. Dat kan onderaan elke pagina.

Om te reageren op de inhoud moet je eerst even inloggen.

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties