Adoptiedossiers opvraagbaar van de Centrale Adoptieraad (CAR) en Centrale Adoptiedocumentatie (CAD)

Vanaf 14 augustus 2023 is het mogelijk om bij het Nationaal Archief een dossier op te vragen uit een archief met bijna 9.400 adoptiedossiers. Het gaat om de dossiers van de CAR en de CAD.

Het archief van de Centrale Adoptieraad (CAR) en Centrale Adoptiedocumentatie (CAD) bevat dossiers over adopties tussen 1957 en 1999. Het gaat om zowel interlandelijke adopties als binnenlandse adopties. Let op: er is niet over iedere adoptie een dossier aanwezig in het CAR en CAD archief!

Aanvraag doen

Wilt u een aanvraag doen voor het archief van de CAR en CAD? Op de themapagina’s Interlandelijke Adoptie en Binnenlandse Afstand en Adoptie vindt u meer informatie over de dossiers, de organisaties die de dossiers aanlegden en over hoe u een aanvraag indient. 

Voor elke aanvraag die wij ontvangen, kijken wij zo breed mogelijk in onze collectie of wij informatie kunnen vinden die te maken heeft met uw zoekvraag. Dat betekent dat wij behalve in de archieven van de CAR/CAD ook kijken in andere collecties waar mogelijk (kopieën van) adoptiedocumenten in voorkomen, zoals rechtbankarchieven. Het kan ook gebeuren dat we u doorverwijzen naar andere archiefinstellingen die mogelijk relevante informatie voor u in hun collectie hebben.

Lees verder op de website van het Nationaal Archief

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties