Afgestaan

Stichting Verleden in Zicht, een stichting voor Nederlandse afstandskinderen en binnenlands geadopteerden, heeft sinds kort een nieuwe website en maakt een serie podcasts (geluidsreportages) genaamd: Afgestaan.

Afgestaan is een podcast waarin mensen hun eigen ervaringen met afstand en/ of adoptie met je delen. Het zijn intieme portretten van mensen van mensen die je meenemen in hun leven. Die je vertellen wat het voor hen betekent om afgestaan te zijn bij hun geboorte en welke invloed geadopteerd zijn heeft op je leven.

Aflevering 1: Carool

Carool is geboren in Enschede, maar door afstand en adoptie nu een echte Brabander.Hij werd na 7 maanden geboren bij een moeder die die vanwege de sociale druk van haar omgeving niet voor hem kon zorgen. Hij werd geadopteerd door een familie in Brabant waar hij een fijne jeugd heeft gehad. Rond de geboorte van zijn eigen kind kwam het contact met zijn biologische familie voorzichtig op gang. Carool vindt het belangrijk om hier zijn verhaal te vertellen om meer erkenning te krijgen voor zijn biologische moeder én voor andere afstandsouders en – kinderen.

De podcasts zijn te vinden op de website van Stichting Verleden in Zicht.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties