Hartelijk welkom op Moederheil.nl

Doel

Moederheil, Valkenhorst, plm. na 1985
Stichting Moederheil, de foto dateert van na 1985. Foto Ruud de Haas, collectie Stadsarchief Breda

Het doel van deze website is om zoveel mogelijk informatie over Moederheil en Valkenhorst te verzamelen en te delen met de buitenwereld, want deze zwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis is vrijwel geheel vergeten.
Hierbij is alle informatie welkom. Mocht je documentatie, rapporten, foto’s of andere informatie op zolder hebben liggen dan kom ik graag met je in contact. Je kunt desgewenst je persoonlijke ervaring over Moederheil of Valkenhorst anoniem op de website delen.

Forum

Het belangrijkste onderdeel van de website is het Forum. Het Forum is een besloten deel van de website dat alleen toegankelijk is voor leden en pas zichtbaar is wanneer je bent ingelogd. Privacy is erg belangrijk. Je kunt via het Forum naast je Persoonlijke Ervaringen ook Foto’s toevoegen, Aangeven waar je naar op zoek bent of iets Nieuws melden over Moederheil of Valkenhorst.

Lidmaatschap

Er zijn geen kosten verbonden aan het lidmaatschap en er is maar één voorwaarde om lid te kunnen worden. Er moet een band zijn, direct of indirect, met Moederheil of Valkenhorst.
Indien je registratie is geaccepteerd dan heb je tevens toegang tot het besloten deel van de website.

Gebruikersprofiel

Graag wil ik je verzoeken om je gebruikersprofiel bij te werken met een foto van jezelf en eventueel aanvullende informatie.

Persoonlijke ervaring

Als je wilt kan je je eigen ervaring delen. Dit kan anoniem via het publieke deel van de website onder het kopje Berichten of ongecensureerd op op het besloten Forum. Als je wilt dat anderen jouw ervaringen kunnen lezen, al dan niet geanonimiseerd, geef dat dat even aan.
NB. Er gebeurt niets met je persoonlijke ervaringen zonder uitdrukkelijke toestemming van jou zelf.

Enquete

Je kunt de enquete “afstand en adoptie” in vullen en ons inzicht geven in hoe je tegenover afstand en adoptie staat. De enquete kan je vinden in het menu onder het kopje Onderzoek.

Reacties

Als je bent ingelogd dan kan je onderaan elke pagina reageren op de paginainhoud. Dat geldt natuurlijk niet voor externe pagina’s van externe websites waarnaar toe vanaf deze website wordt gelinkt.

Normen en waarden

Het is belangrijk om je te realiseren dat de persoonlijke ervaringen van de leden die getoond worden op het Forum erg aangrijpend of ronduit schokkend kunnen zijn. Het is denk ik overbodig om te vermelden dat we hiermee respectvol en empatisch omgaan. Daarbij denk ik dat een warme reactie altijd welkom is. Zo kunnen we elkaar hierbij steunen.

Heb je vragen, kijk op de pagina Veelgestelde Vragen of stel je vraag via email of Chat (icoontje rechtsonder aan de pagina).

Lucas Verberne

Geef een antwoord