De rechtbank heeft in al haar wijsheid beslist dat er geen livestream komt om belangstellenden in de gelegenheid te stellen het proces, dat Trudy Scheele heeft aangespannen tegen de Staat der Nederlanden, te volgen. De advocaat van Trudy Scheele heeft te horen gekregen dat men heeft aangegeven dat de motivatie hiervoor de “kosten” zijn.

<UPDATE> Na een storm van protest komt er alsnog een livestream. Zie commentaar onderaan dit bericht.</UPDATE>

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat de werkelijke kosten hiervan eigenlijk zijn. De benodigde infrastructuur hiervoor is, kan ik mij zo voorstellen, al jaren geleden aangelegd bij de diverse rechtbanken in het land. De apparatuur is er ook al en ongetwijfeld in werkende staat. En daarnaast zal er, mag ik aannemen, ook allang een uitstekende internetverbinding liggen om verslag te kunnen doen van rechtszaken die er toe doen.

Dus wat is nu daadwerkelijk de reden om niet meer dan 20 belangstellenden in een zaaltje toe te laten voor het volgen van de rechtszaak en bewust niet te kiezen om de streamingsapparatuur aan te zetten? Anno 2021 is het technisch geen enkel probleem voor de verantwoordelijke IT-er om de betreffende apparatuur te monitoren vanuit huis. Dus de betreffende man of vrouw hoeft hiervoor zelfs de deur niet uit en kan genietend van een kopje koffie in een herfstig zonnetje in de eigen achtertuin, de techniek probleemloos vanaf een laptopje in de gaten houden. Dus om welke kosten gaat het nu eigenlijk?

Voor mij, met mijn IT-achtergrond, zegt dit heel veel. Het illustreert overduidelijk dat deze rechtbank bepaald niet onder de indruk is van de importantie van deze rechtszaak. De rechtbank is blijkbaar niet onder de indruk van het feit dat deze zaak representatief is voor de tienduizenden Nederlandse kinderen die geroofd zijn van hun moeder en de moeders die door de Staat en Kerk beroofd zijn van hun kind. De rechtbank is blijkbaar al bij voorbaat niet onder de indruk van de trauma’s die het gevolg van zijn van deze geautoriseerde, gefaciliteerde en daardoor gelegitimeerde Staatsroof van kinderen.

Voor de vele duizenden slachtoffers is dit een geschiedenis die zoveel pijn doet, dat men dit persoonlijk leed maar zoveel als mogelijk naar de achtergrond heeft gedrukt. De doofpot in en zand erover. Simpelweg omdat mensen hierdoor beschadigd zijn voor het leven. En die beerput openen, dat rakelt al die pijn weer op.

Ik zou derhalve graag een overzicht willen zien van de kosten van de streamingsessie afgezet tegen de psychische en emotionele schade van de tienduizenden Nederlandse slachtoffers die beschadigd zijn door het beleid van de Nederlandse Staat van destijds. Naar mijn bescheiden mening is het verschil in kosten astronomisch.

De doofpot politiek om als rechtbank te beslissen dat er niet gestreamed wordt stelt de tienduizenden slachtoffers niet in staat om, het kleine beetje hoop dat men heeft op een goede afloop van deze zaak, vanachter de eigen computer te kunnen volgen. Twintig man in een zaaltje, dat moet wel voldoende zijn, aldus de rechtbank. Daarnaast blijkt dat men zich helemaal niet kan aanmelden om aanwezig te zijn in de zaal. Mensen die dit trachten te doen krijgen te horen dat er geen plaats is. Het kan toch niet zo zijn dat de zaal al is volgeboekt voordat mensen zich kunnen aanmelden. Het lijkt er sterk op dat er sprake is van beïnvloeding van de rechtbank. Misschien moet deze rechtbank bij voorbaat al gewraakt worden.

Het illustreert een gebrek aan respect, piëteit en empathie dat de rechtbank hier ten toon spreidt. Het is een grof schandaal. De rechtbank zou zich moeten schamen.

Delen mag.

Lucas Verberne

www.moederheil.nl

One thought on “Niet belangrijk: rechtszaak tegen de Staat

 1. Laatste nieuws:

  Geachte heer Verberne,

  ik begrijp uw ongerustheid, maar gelukkig is inmiddels duidelijk geworden hoe belangstellenden de zitting kunnen bijwonen:

  Op 24 september a.s. vanaf 9:30 zal er bij de rechtbank Den Haag een zitting plaatsvinden in de zaak van mevrouw Scheele-Gertsen en Bureau Clara Wichmann tegen de Staat, de zogenoemde afstandsmoeders-zaak. Helaas was er enige onduidelijkheid over hoe belangstellenden deze zitting kunnen volgen en hoe men zich daarvoor kan aanmelden. Hieronder leest u hoe u dit kunt doen:

  Voor een beperkt aantal mensen (20) is het mogelijk om naar de rechtbank te komen om de zitting aldaar te volgen in een daarvoor ingerichte zaal. Iedereen die gebruik wil maken van deze mogelijkheid dient uiterlijk woensdag, 22 september voor 13:00 uur een e-mail te sturen naar mevrouw Verweel, werkzaam bij Prakken d’ Oliveira: lverweel@prakkendoliveira.nl . De aanmeldingen zullen op basis van first come, first serve worden verzameld. U ontvangt uiterlijk donderdag ochtend bericht of u wordt toegelaten tot de zaal bij de rechtbank. De namen van de personen die de zitting kunnen bijwonen, zullen door mevrouw Verweel aan de rechtbank worden doorgegeven, zodat u aangemeld bent. U dient dan alleen nog op 24 september tijdig bij de rechtbank aanwezig te zijn en uw identiteitsbewijs mee te nemen.
  Voor iedereen die de zitting niet bij de rechtbank kan of wil bijwonen, zal de rechtbank een livestream verzorgen. De link naar de livestream zal voorafgaand aan de zitting op de website van de rechtbank en op de website van Prakken d’ Oliveira onder het kopje ‘nieuws’ (https://www.prakkendoliveira.nl/nl/nieuws) bekend worden gemaakt.

  Met vriendelijke groet,

  Lisa-Marie Komp

Leave a Reply