Uitnodiging Bijeenkomst Moederheil.nl en Fiom

Reflectie Binnenlandse Afstand en Adoptie

Aanmelding gesloten

Update 22 februari 2024

De kennismaking op 22 januari met George Smits en betrokkenen was zeer waardevol en door zijn visie, als gerenommeerd mediator en psycholoog, mbt de communicatie over dit onderwerp ben ik hoopvol gestemd.

Uitnodiging

Graag nodigen Moederheil.nl en Fiom u uit voor de bijeenkomst:  Reflectie Binnenlandse Afstand en Adoptie.

Moederheil.nl vraagt al jaren aandacht voor de misstanden rondom afstand en adoptie in Nederland. In dat kader heeft Moederheil.nl contact gezocht met Fiom met als doel om te praten over de rol die Fiom heeft gespeeld bij afstand en adoptie in het verleden. Daarbij komt dat Fiom tot op de dag van vandaag een aanspreekpunt is voor binnenlandse zoekacties en dossierinzages. 

Fiom ziet dagelijks wat voor impact afstand en adoptie in het verleden op alle betrokkenen heeft. Fiom beseft dat het verleden niet ongedaan kan worden gemaakt. Fiom en Moederheil.nl willen graag in dialoog treden met alle betrokkenen, om zo hun ervaringen met Fiom te bespreken, evenals de obstakels die betrokkenen hebben ondervonden in hun persoonlijke zoektocht.

Het doel is om een brug te slaan tussen het verleden en het heden, door naar elkaar te luisteren, openlijk te praten en perspectieven te delen.

Bijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats op 26 februari 2024 van 12.00 tot 15.00 uur in ‘s-Hertogenbosch

De bijeenkomst is bedoeld voor biologische ouders (moeders èn vaders) en hun kinderen die in de vorige eeuw in Nederlandse instellingen, klinieken, ziekenhuizen, enz. al dan niet onder druk of dwang van elkaar werden gescheiden en afgestaan. Ook naaste familieleden zijn van harte welkom.

Om het gesprek op een respectvolle en ondersteunende wijze te laten plaatsvinden, zal drs. George Smits, een ervaren mediator en psycholoog, de bijeenkomst begeleiden. Meer informatie over drs. George Smits is te lezen op Reset Partner | E-Team | George .

Moederheil.nl en Fiom begrijpen dat dit een gevoelig onderwerp is en respecteren volledig ieders beslissing om hierover wel of niet te praten. 

Besluit u om aan de bijeenkomst(en) deel te nemen? Meldt u zich dan hieronder aan. Deelname is gratis.

Toelichting

De uitnodiging geldt voor alle betrokkenen uit alle instellingen in Nederland die zijn afgestaan in de twintigste eeuw.

Overigens is rekening gehouden met dat er wellicht aanvullende bijeenkomsten nodig zijn aangezien niet iedereen nu kan.

Kennismaking met George Smits en Lucas Verberne

Overweegt u deelname of heeft u vragen over de bijeenkomst? Dan bestaat de mogelijkheid om op 22 januari 2024 van 13.00 tot 16.00 uur in ‘s-Hertogenbosch vrijblijvend kennis te maken met Drs. George Smits en Lucas Verberne (Moederheil.nl).
Fiom is bij deze kennismaking niet aanwezig. 

Lucas Verberne

Moederheil.nl is een particulier initiatief van Lucas Verberne, zelf ooit achtergelaten en afgestaan in Moederheil. Lucas is met Moederheil.nl gestart om de waarheid te achterhalen van wat er toen is gebeurd en om de buitenwereld hierover te informeren. Via publicaties op deze website en op Facebook strijdt hij voor erkenning en gerechtigheid voor betrokkenen, ontsluit hij diverse bronnen en geeft hij zijn kijk op de gebeurtenissen uit het verleden.

Programma: Kennismaking  

Datum: 22 januari 2024

Tijd: 13.00 – 16.00 uur 

Locatie: De Zandkamer
Koninginnenlaan 3 en 7
‘s-Hertogenbosch

13.00 – 14.00 uur: inloop met koffie/thee/broodje

14.00 – 16.00 uur: gesprek met George Smits en Lucas Verberne (Moederheil.nl)

Programma: Bijeenkomst

Datum: 26 februari 2024

Tijd: 12.00 – 15.00 uur 

Locatie: De Zandkamer
Koninginnenlaan 3 en 7
‘s-Hertogenbosch

12.00 – 13.00 uur: inloop met koffie/thee/broodje

13.00 – 15.00 uur: in gesprek met medewerkers, directie van Fiom en Lucas Verberne (Moederheil.nl) o.l.v. George Smits

Vergaderruimte bij
het centraal station

De Zandkamer bevindt zich tegenover het centraal station van Den Bosch en is daardoor gemakkelijk bereikbaar voor gasten die met de trein of de bus komen. In de directe omgeving is veel parkeergelegenheid, bijvoorbeeld in de parkeergarage onder het centraal station (betaald parkeren).

De Zandkamer, Koninginnenlaan 3 en 7, ‘s-Hertogenbosch

(c)2023 OpenStreetmap

Aanmeldformulier
  Op dit formulier en de uitnodiging zijn het Protocol van Moederheil.nl, de Voorwaarden en het Privacystatement van Fiom van toepassing.
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  Image by rawpixel.com on Freepik

  0 0 stemmen
  Artikel waardering
  Abonneer
  Laat het weten als er
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties