37,3% sterfte binnen twee jaar

Emotionele onthouding in de kindertijd

René Árpád Spitz (29 januari 1887 in Wenen – 11 september 1974 in Denver) was een Oostenrijks-Amerikaanse psychoanalyticus. Hij is vooral bekend om zijn analyse van gehospitaliseerde baby’s waarin hij verbanden vond tussen marasmus (ondervoeding) en overlijden bij niet-moederlijke baby’s. Spitz heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de school van egopsychologie.

Bron: Wikipedia

In 37,3% van de geobserveerde gevallen leidde de progressieve aftakeling van de totale persoonlijkheid tegen het einde van het tweede levensjaar uiteindelijk tot ondervoeding en de dood.

René Árpád Spitz (1887-1974)

Waarschuwing

Het onderstaande filmpje kan als zeer aangrijpend en schokkend worden ervaren en het is raadzaam om hierop voorbereid te zijn.

Waarheidsvinding

De reden waarom ik deze video heb toegevoegd aan de website is dat mensen zien wat het afgestaan worden psychisch met een kind doet en hopelijk beseft men dat het kind hierdoor met een levenslang trauma wordt opgescheept. Bedenk dat dit tienduizenden mensen in Nederland is aangedaan!

Het doel is niet om te shockeren, maar om de onverhulde waarheid te tonen van wat de afstandskinderen is aangedaan, zonder dat iemand beslist over wat je beter wel of niet kunt zien. Dat bepaal je zelf. Er is al genoeg geheimgehouden in de afgelopen eeuw. Deze beelden zijn belangrijk en waarheidsvinding is belangrijker dan mensen preventief te beschermen tegen verontrustende beelden.

Deze film toont de effecten van emotionele onthouding van de moeder op de baby. Het is overduidelijk en zichtbaar hoe schadelijk dit is voor de ontwikkeling en psychische gezondheid van het kind. Het idee dat men met deze kennis eind jaren ’40-’50 toch besloot om structureel kinderen weg te nemen bij hun ongehuwde moeders is niet te bevatten.

Emotionele deprivatie (onthouding) in de kindertijd (Rene Spitz 1952)

Als het kind tussen de zesde en de achttiende levensmaand van zijn moeder wordt beroofd zonder adequate vervanging, wordt zijn ontwikkeling vertraagd in de loop van de eerste twee maanden van scheiding. Het wordt steeds ongenaakbaarder, huilend en schreeuwend.

Op YouTube zijn nog meer filmpjes te vinden van studies van René Spitz.

Bron: Quomodo

Het wordt erg op prijs gesteld als je dit bericht wilt waarderen met één tot vijf sterren. Dat kan onderaan elke pagina.

Om te reageren op de inhoud moet je eerst even inloggen.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties