Ervaringen delen

De emoties die het gevolg zijn van de gedwongen afstand gaan diep. En veel zit ook diep verborgen om dat we het hebben weggestopt. En af en toe, als de omstandigheden er aanleiding toe geven, raakt het je plotseling. We zien iets op tv of praten met mensen en …bam. Je persoonlijke gevoelens spelen op. Het zijn deze emoties die diep zijn weggestopt en die eigenlijk nooit een plekje hebben gekregen in je leven.

Steeds vaker verschijnen er boeken over afstand en adoptie. Mensen schrijven het van zich af en wat zo waardevol is, is de feedback van anderen. Mensen herkennen zich in deze ervaringen en dat maakt emoties los en tegelijkertijd werkt het helend om het er met anderen over te hebben.
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het delen van je eigen historie met ervaringskundigen voelt als een warme deken. Schrijf je verlies van je af. Voor jezelf, privé of deel het hier met anderen. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Het helpt echt bij de verwerking van je pijn.

Schrijf je ervaringen van je af

Hou het voor jezelf of deel het met anderen

Ook vanuit een historisch perspectief gezien is het belangrijk dat de buitenwereld geïnformeerd wordt over wat zich hier heeft afgespeeld en vooral wat het met ons doet. De persoonlijke gevolgen en de frustraties over je verlies. Vandaar dat het belangrijk is dat onze ervaringen ook door anderen worden gelezen. Hierbij gaat het om de ernst van de ervaring en niet om de betrokken personen.

Als je hebt besloten om je ervaringen op te schrijven en te delen dan kan je dat op verschillende manieren doen.

Openbaar

Anoniem of niet

Je kunt je ervaringen al of niet anoniem delen op het openbare deel van de website. Het wordt dan gepubliceerd onder Berichten>Persoonlijke Ervaringen. Je kunt me jouw ervaring sturen via email en ik zorg ervoor dat het hier geplaatst wordt. Aan jou de keus of je je naam eronder wilt hebben of niet, dus geef dan ook even aan als je kiest voor anonimiteit.

Besloten

Alleen voor ingelogde leden

Deel je je ervaringen liever in besloten kring? Dan stel ik je ervaringen zo in dat dit uitsluitend te lezen is voor ingelogde leden.

Kom je er niet uit? Neem gerust contact met me op om persoonlijk te praten.

Lucas

Image by katemangostar on Freepik

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties