Kinderen van de kerk

Tienduizenden vrouwen die bij de nonnen bevielen in het naoorlogse katholiek Vlaanderen werden gedwongen om hun kind af te staan. In de HLN-podcast ‘Kinderen van de Kerk’ vertellen moeders en adoptiekinderen over hun moeilijke zoektocht in een pijnlijk verleden. Productie: The Podcast Planet en HLN.

© HLN

Bekijk hier de trailer

In de Belgische politiek is men al een stap verder dan Nederland v.w.b. een parlementair onderzoek over gedwongen afstand. Zover zijn we hier nog niet. Eerst maar eens het rapport van Micha de Winter afwachten.

Belgische documentaireserie

Tienduizenden ongehuwde, zwangere meisjes zijn decennialang door de kerk gedwongen geweest om hun kind af te staan voor adoptie. Dat blijkt uit de podcast ‘Kinderen van de Kerk’ van Het Laatste Nieuws, waarin moeders en adoptiekinderen getuigen over wat hen is overkomen.

Tienduizenden kinderen verkocht door de Kerk

Tot slot bij de VRT een emotionele getuigenis in de Belgische Kamer over gedwongen adoptie (afstand!), minister Van Tigchelt wil grondig onderzoek. Wat ik hieraan schokkend vind is dat de minister vrijwel direct aangeeft dat het wellicht verjaard is en dat de Kerk hierover verantwoording zal moeten afleggen. Hij vergeet hierbij volledig de rol van de Belgische overheid in deze. Het komt niet eens in hem op dat met name ook de overheid verantwoording heeft af te leggen. Ik vind dit verbijsterend.

Bron: Peter Duisters

De volledige documentaireserie is hieronder te beluisteren.

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties