Onderzoek binnenlandse afstand en adoptie

Atria

De Commissie Binnenlandse Afstand en Adoptie onder leiding van Micha de Winter voert, in opdracht van het Ministerie van Rechtsbescherming, op dit moment een uitgebreid onafhankelijk onderzoek uit naar binnenlandse afstand en adoptie in de vorige eeuw. Het is een omvangrijk onderzoek en diverse organisaties voeren deelonderzoeken uit.

Het Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis, Atria, voert voor de CBAA een onderzoek uit naar de ervaringen van betrokkenen. Heb je de behoefte om je eigen ervaringen te delen dan kan dat door je aan te melden bij Atria. Je ontvangt vervolgens een vragenlijst via email.

Voor wie?

Dit onderzoek gaat om de persoonlijke ervaringen van iedereen die te maken heeft gehad met afstand en adoptie tussen 1956 en 1984. Met ‘afstand’ bedoelen wij ook ervaringen waarbij geen afstandsverklaring is getekend.
Daaronder vallen in ieder geval de volgende personen:

  • Iedereen van wie een kind is afgestaan. Dat kunnen vrouwen zijn (moeders) of mannen (vaders). Het kind kan uit vrije wil zijn afgestaan of onder druk vanuit de omgeving.
  • Iedereen die als kind is afgestaan
  • Iedereen die heeft gezorgd voor een kind dat was afgestaan, bijvoorbeeld adoptieouders of pleegouders.
  • Familieleden of partners of andere naasten van mensen die te maken kregen met afstand en adoptie.

Het wordt erg op prijs gesteld als je dit bericht wilt waarderen met één tot vijf sterren. Dat kan onderaan elke pagina.

Om te reageren op de inhoud moet je eerst even inloggen.

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties