Op zoek naar je verleden

Je vraagt je af waar je vandaan komt. Je bent afgestaan en wellicht geadopteerd of in een pleeggezin terechtgekomen en dat is al of niet een succes gebleken. Al jaren denk je na over wie je biologische ouders en je familie zijn of waar je kind is dat je moest afstaan en je hebt geen idee hoe het met ze gaat. Je kent flarden van het verleden, maar niet het hele verhaal. Je vraagt je af of het toch niet eens tijd wordt om op zoek te gaan voordat het niet meer kan, om wat voor reden dan ook.

Waar te beginnen?

Er zijn in ieder geval een aantal bronnen waar je kunt starten.

  • Het archief van Moederheil wordt beheerd door de Fiom. Hier bevinden zich de afstandsdossiers.
  • De Raad voor de Kinderbescherming beheert de archieven m.b.t. de adoptie, pleegouderschap e.d. Dit betreft de adoptie- en dossiers voor plaatsing in een pleeggezin.
  • Daarnaast is er het Contactregister Kindertehuizen, gerund door de Fiom , waarmee je in contact kunt komen met oud-(te)huisgenoten of oud-personeel.
  • Verder kan je contact opnemen met het Stadsarchief Breda onder vermelding van jouw geboortenaam (de naam die je bij geboorte kreeg en/ of die op jouw geboorteakte staat). Geef ook maanden/ jaar/ jaren van jouw verblijf door. info@stadsarchiefbreda.nl.
  • En veel meer informatie is op deze website te vinden op de veelgestelde vragen pagina.

Of neem contact met me op.

Mvrgr.,

Lucas