Oproep foto’s en meer

Informatie gevraagd

Mensen vragen mij geregeld om meer informatie. Of er foto’s (liefst van henzelf of personeel) ergens te vinden zijn, over hoe e.e.a. er uit zag, wat de omstandigheden waren. Ik tracht hier duidelijkheid over te krijgen, maar veel informatie is versnipperd en verspreid in particuliere archieven en verzamelingen en het is afwachten of en wanneer mensen bereid zijn om dit te delen.

Het doel van deze oproepen is om zoveel als mogelijk informatie te kunnen publiceren op deze website.

Foto’s gezocht

Verder ben ik op zoek naar foto’s van de kinderen voorzien van uw toestemming voor online publicatie. Heeft u een fotoalbum in de familie waarin kinderen van Moederheil of Valkenhorst staan of van het gebouw en de inrichting zelf en u hebt dit niet eerder kenbaar gemaakt, dan wil ik u vragen om dit (eventueel anoniem) te melden bij Moederheil.nl.

Veel mensen verlangen naar een foto uit hun eerste levensjaren of van hun kindje dat ze gedwongen moesten afstaan. U bepaalt wat u wel of niet wilt delen. U maakt mensen hier heel erg blij mee.

Reünie

Ook krijg ik vragen over een mogelijke reünie. Meer informatie hierover is te vinden op deze pagina.

Nalatenschap

In het geval van een nalatenschap (foto’s/fotoalbums/video’s van Moederheil of Valkenhorst) wordt het zeer op prijs gesteld als de erfgenamen contact willen opnemen met het Stadsarchief in Breda zodat de beelden beschikbaar kunnen gemaakt voor online publicatie. De foto’s zullen worden gedigitaliseerd, gepubliceerd en bewaard worden voor het nageslacht, met inachtneming van de privacy. Heel veel mensen beschikken niet over een babyfoto van henzelf.

Veiling

Een impressie van de doopvont in de doopkapel. Op zoek naar een foto van de echte.

Voorafgaand aan de sloop van het gebouw is er destijds een veiling geweest, waarin diverse zaken werden verkocht. Dingen zoals de doopvont uit de doopkapel, de trap uit de centrale hal, verlichting, meubilair, enzovoort. Ik zou graag een overzicht met foto’s willen publiceren op deze website van wat destijds geveild is.

Ik ben dan ook op zoek naar de inventarislijst van de veiling met foto’s. Welk veilinghuis was hierbij betrokken en is bekend waar deze was/is gevestigd?

Vooral een foto van de doopvont waarmee zovelen van ons zijn gedoopt zou wel heel erg bijzonder zijn. Heeft u destijds goederen gekocht op deze veiling, dan zou ik het op prijs stellen indien u mij er een foto van zou willen sturen.

Vragen of antwoorden? Neem contact met mij op.

Lucas Verberne

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties