Over mij

Moederheil.nl is een particulier initiatief van Lucas Verberne, zelf ooit achtergelaten en afgestaan in Moederheil. Lucas is met Moederheil.nl gestart om de waarheid te achterhalen van wat er toen is gebeurd en om de buitenwereld hierover te informeren. Via publicaties op deze website en op Facebook strijdt hij voor erkenning en gerechtigheid voor betrokkenen, ontsluit hij diverse bronnen en geeft hij zijn kijk op de gebeurtenissen uit het verleden.

Niemand hoeft dit te weten, dus praat er maar niet over

Lucas werd in 1962 als Lucas Maria van Bekkum geboren in Moederheil, Breda. Al zo lang hij het zich kan herinneren is hij nieuwsgierig naar zijn afkomst en familiehistorie. Zonder de beschikking te hebben over informatie m.b.t. zijn natuurlijke familie bracht hij een groot deel van zijn adoptiefamilie in kaart, bundelde een aantal historische bronnen m.b.t. zijn adoptiefamilie en startte hiermee in 1998 zijn genealogische familie website Verberne.com en breidde daarnaast zijn Verberne en biologische familie-stamboom op FamilySearch.org en Ancestry.com uit tot ruim 13.000 personen.

Je moeder kon niet voor je zorgen

Zijn afstand en adoptie hebben een grote stempel gedrukt op zijn leven en dan met name het feit dat hij erover diende te zwijgen. Zijn behoefte naar informatie over de periode vanaf zijn geboorte tot aan zijn adoptie en met name over wat de omstandigheden waren voor zijn biologische moeder om hem als pasgeboren baby af te staan, motiveerde hem op latere leeftijd om met Moederheil.nl te starten. Want een moeder doet haar kindje toch niet zomaar weg?
Alle opgelegde geheimhouding over zijn eigen geschiedenis maakte dat hij zich als puber ertegen begon te verzetten en geen geheim meer wilde zijn. Dit was de inspiratiebron voor de naam “Adoptie, mijn geheim” waarmee hij later een besloten Facebookgroep startte voor niet-Moederheil gerelateerde afstand en adoptie. De rusteloosheid m.b.t. zijn afkomst was de voornaamste drijfveer voor zijn latere activiteiten.

Ik weet de naam van je vader, maar ik vertel hem je niet

Zijn adoptiemoeder op haar sterfbed

Initiatiefnemer en beheerder van:

Moederheil.nl (website), 16 juni, 2021
Adoptie, mijn geheim (besloten Facebook groep), 14 februari, 2020
Moederheil/Valkenhorst (besloten Facebook groep), 23 oktober, 2019
Moederheil.nl (openbare pagina Facebook), 8 november, 2018
Verberne.com, (website), 11 juni 1998

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties