Prikbord

Persoonlijke oproepen en zoekvragen

Heb je een persoonlijke oproep of zoekvraag? Ben je op zoek naar een familielid of verzorgster of heb je misschien een fotoalbum of foto’s van Moederheil of Valkenhorst in de familie?

Plaats het op het prikbord

Nadat je bent ingelogd plaats je je vraag in de reacties onderaan deze pagina.

Afbeelding top: Etsy

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roeland Ludoph
3 maanden geleden

Beste lezers,
Ik werd geboren op 2 maart 1967 in het Ignatius vanwege complicaties maar ben direct daarna tot de zomer van 1968 in Moederheil gebleven. De geboorte akte stelt René Jozef Halderit.Bij de “overdracht” aan mijn adoptieouders zijn foto’s gemaakt. Herkent iemand één of meerdere verpleegsters/verzorgers op de foto? Hartelijke groet,
R.Ludoph

IMG_20230320_201930968
Ingrid Bosman
4 maanden geleden

Beste lezers,
In het kader van onderzoek voor een publicatie, ben ik op zoek naar moeders die tussen ca. 1955-1960 als meerderjarige zijn bevallen in Moederheil en hun kind hebben gehouden, maar er pas enkele jaren later mee werden herenigd (terwijl het kind in die jaren in Moederheil bleef).
Het gaat specifiek om alleenstaande moeders, die met het kind werden herenigd op het moment dat ze in hun eigen onderhoud en dat van het kind konden voorzien. Kent u of bent u zo iemand? Ik kom graag met u in contact.
Het gaat om achtergrondinformatie over hoe het in dit soort situaties in huizen zoals Moederheil toeging. De ervaringen worden in algemene zin en zonder naam en toenaam verwerkt.

lisette van As
4 maanden geleden

Ik zou graag willen weten of de verzorgster Barbara Doedel of Doeden nog leeft.
Zij heeft mij laten inschrijven bij de burgerlijke stand in Breda .In mei 1966.
Op het uittreksel wat ik opgevraagd heb staat dat zij toen 24 jaar was.
Misschien is er iemand die haar kent ( of kende) .
Of dat er foto’s van haar zijn.
Mvg Lisette

Marloes van Ham
5 maanden geleden

Ik ben Marloes ( veronique)
Geboren 7 maart 1963
Nu heb ik in het stadsarchief online
Een foto gevonden
En ik heb sterk het vermoeden dat ik dat ben
De verzorgster destijds was Ria Antonissen
Of zijn er mensen die informatie kunnen geven

Alvast bedankt
Liefs

inbound6074705999552633451
Irene Meertens
5 maanden geleden

Ik ben op zoek naar informatie over de situatie in Moederheil in de beginperiode, vanaf 1920. De meeste informatie die ik vind gaan over de periode na de oorlog. Mijn vader is in Moederheil geboren in 1922 en ik ben benieuwd hoe de zorg voor moeders en kinderen in die tijd was, b.v. waren moeder en kind samen? Zo ja, voor hoelang? Waar kan ik die informatie vinden?

Brigitte Van Doorn
1 jaar geleden

Ik ben op zoek naar foto’s van Brigitte van Doorn uit de periode oktober 1967-april 1968. Ook zoek ik medewerkers die zich mij of mijn moeder Corrie van Doorn nog herinneren.

Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Brigitte Van Doorn
Karin van Lieshout
1 jaar geleden

Meer weten over ervaringen kinderen/moeders/verzorgers in Moederheil; en met name over ervaringen van mijn moeder, Maria v/d Borne, die er als verzorgster heeft gewerkt.

Wij zijn zelf ook benieuwd naar meer achtergrondinformatie / ervaringen van kinderverzorgsters uit die periode, omdat onze moeder niet meer leeft en we graag een beter beeld zouden krijgen van haar ervaringen. Dus mocht hier een reactie van een verzorgster/ collega op komen, die bijv op de foto staat, dan houden we ons aanbevolen.