Reflectie bijeenkomst Fiom & Moederheil.nl

Na de eerste bijeenkomst op 26 februari van dit jaar tussen Fiom, Moederheil, vertegenwoordigers van de stichtingen ViZ en DNA en diverse andere betrokkenen spraken we af dat Fiom met een voorstel zou komen waarin men tot emotionele erkenning komt.

Tijdens de tweede bijeenkomst op 3 juni bespraken we het door Fiom gepresenteerde voorstel. Ik ga verder niet over de inhoud uitweiden anders dan dat we er niet gelukkig mee zijn. De emoties liepen hoog op en de frustratie over de houding van Fiom deed de haren bij velen overeind staan. Voor de stichtingen DNA en ViZ was het aanleiding om de bijeenkomst te verlaten.

Het cruciale punt waar we keer op keer op hamerden was dat het ons om de inhoud gaat en niet om de verpakking. Afgedwongen erkenning en mooie woorden zonder daden betekenen niets. We willen concrete stappen zien, tenslotte vragen we hier al decennia om. Het vertrek van DNA en ViZ maakte indruk en de sfeer bleek totaal te zijn veranderd. De starre houding van Fiom bleek te zijn verdwenen en men liet zich van een menselijke kant zien. Vanaf dat moment konden we met elkaar in gesprek.

We spraken af dat Fiom na de zomer met een formele reactie komt.

Lucas

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties