Vooraankondiging

Op woensdag 13 april as. kun je deelnemen aan een inspirerend Boekenweek evenement in Breda. Het thema is ‘Eerste liefde’. Wat mij betreft een passend thema. Immers, de liefde en verbinding tussen moeder en kind ontstaan als eerste, vaak al lang voordat het kindje geboren wordt.

Boekhandel Van Kemenade-Hollaers organiseert deze interactieve avond met medewerking van:

  • Tom van den Oetelaar van Omroep Brabant, die een documentaire maakt over de Nederlandse adoptiegeschiedenis met de focus op Brabant. Deze docu is nog niet gereed maar Tom zal zeker een tip van de sluier oplichten. Hij neemt ook de interviews met de andere gasten voor zijn rekening. Dat is Tom toevertrouwd. Hij is al jaren bij Omroep Brabant een gewaardeerde en integere verslaggever en talk host.
  • Anouk van de Berg en Peter Dictus, theatermakers bij De Gisting en productiehuis Bureau Pees, vertellen over de theatervoorstelling die zij momenteel maken over Moederheil Breda dat wil zeggen in het licht van de Nederlandse adoptiegeschiedenis. Een unieke format, waarbij onder andere ervaringskundigen betrokken zijn. De voorstelling vindt plaats in juni as.
  • René Oomen, Bredase radio- en documentairemaker, bekend van onder andere de podcast ‘Gevallen in Moederheil’, die bij de VPRO te horen was in het radioprogramma ‘Het spoor terug’. René schreef een boek over de wijze waarop zogeheten stil geboren, ongedoopte kinderen in de vorige eeuw stilletjes in ongewijde grond werden begraven. Hij weet het nodige over de impact van het stilzwijgen, dat tot veel verborgen leed en verdriet heeft geleid.
  • Eugénie Smits van Waesberghe, onderzoekster en schrijfster over de Nederlandse adoptiegeschiedenis. Haar bevindingen legde ze neer in Zwartboek adoptie. Eugénie maakt zich al jaren sterk voor meer bekendheid over- en reframing van de Nederlandse adoptiegeschiedenis. Ze was ook betrokken bij het initiatief om tot een landelijk onderzoek te komen, dat mede dankzij direct belanghebbenden en niet te vergeten, D66 kamerlid Vera Bergkamp (nu Kamervoorzitter) van de grond is gekomen. Dat onderzoek is in 2019 wegens grove fouten stilgelegd en moet opnieuw worden ingericht. Er is nog geen nieuwe start gemaakt.

De officiële aankondiging door boekhandel Van Kemenade volgt nog en dan kun je je aanmelden. Er zal ook nog een persbericht uitgaan. Natuurlijk kun je op de avond boeken kopen en laten signeren. #Boekenweek2022 #eersteliefde

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties