Voorstelling Moederskind

Gisteravond in de snijdende kou de voorstelling Moederskind bezocht. Een prachtige aaneenschakeling van creativiteit, emotie, dans en muziek op het voormalige terrein van Moederheil, later Valkenhorst.
De band met de lokatie en de geboortegrond van de afgestane en achtergelaten kinderen was voelbaar. Op confronterende wijze werd duidelijk gemaakt wat de consequenties zijn van als je ongevraagd als baby wordt weggenomen van je moeder en ongevraagd geplaatst wordt in een ander gezin. Zowel op menselijk en emotioneel vlak, alsook qua kille cijfers met schokkende aantallen.

Dit werd verduidelijkt door de aangrijpende persoonlijke ervaringen van de betrokken ervaringskundige acteurs. Hierdoor werd het tastbaar en voelbaar. Samen met de subtiele passende muziek en geluidsfragmenten van interviews met andere ervaringskundigen zorgden de danseressen voor een prachtige aankleding van de voorstelling. Door optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte ontstond er een indrukwekkend geheel.

Na afloop nagepraat met acteurs en anderen en dat was een mooie afsluiting van de avond.

Bureau Pees en De Gisting hebben hier samen met acteurs, ervaringskundigen en ondersteunend team iets indrukwekkends neergezet dat absoluut de beleving waard is.

De staande ovatie was absoluut verdiend.
Chapeau! 👏👏👏

Lucas Verberne

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties