Voortgang projecten binnenlandse afstand en adoptie

Van de Projectgroep Binnenlandse Afstand en Adoptie ontving ik een update over de voortgang van de stappen die de overheid gaat nemen naar aanleiding van de uitkomst van het eindrapport van de zgn. “Erkenningstafels” welke is uitgevoerd door AEF.

Geachte heer/mevrouw, beste meedenker,

Eerder heeft u aangegeven mee te willen denken bij een aantal projecten met betrekking tot binnenlandse afstand en adoptie die wij als eerste gaan oppakken, te weten:

  • Verbeteren toegankelijkheid, transparantie en behoud dossiers;
  • Steun- en ontwikkelcentrum.

Zie hiervoor ook de kamerbrief:

Kamerbrief over voortgang verandering interlandelijke adoptie en onderzoek binnenlandse adoptie | Kamerstuk | Rijksoverheid.nl

Graag geven we u een update.

Ten aanzien van het verbeteren van toegankelijkheid, transparantie en behoud van dossiers is er een projectleider aangesteld. Zijn naam is Johan Abcouwer. Hij is momenteel bezig met het opstellen van een stappenplan dat hij opstelt op basis van oriënterende gesprekken met relevante stakeholders. Zodra dit gereed is, zullen we laten weten hoe en wanneer u hierin kan participeren.

Ten aanzien van het steun- en ontwikkelcentrum delen we mee dat het inkooptraject vertraging heeft opgelopen. Hierdoor zal het pas later dit jaar kunnen starten. Wij houden u uiteraard op de hoogte van de vordering.

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Team Familie / DGSenB

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties